Teste de inteligenta militare

Desi, testele de inteligenta militare sunt teste care doresc sa masoare coeficientul de inteligenta al respondentilor, ele au si un alt rol. Domeniul militar este unul in care este necesara o responsabilitate foarte mare, o gandire logica, dar si o inteligenta sociala. Testele de inteligenta militare evalueaza gandirea logica, rationamentul, capacitatea de a lucra contra timp, vocabularul, atentia, abilitatile numerice, vederea in spatiu, inteligenta abstracta etc.

Este necesar sa se observe daca cei care isi doresc o cariera in serviciul militar sunt potriviti pentru acest lucru. De aceea, aceste teste sunt unele speciale. Cele mai multe teste de acest fel au intrebari legate de legaturile interumane si de organizarea activitatilor. Militarii sunt cei care trebuie sa dea dovada de supunere si de cunoasterea superiorilor, de ascultarea acestora, dar si de spirit de echipa sau abilitati de lider atunci cand este cazul.

De asemenea, militarii trebuie sa aiba o inteligenta emotionala dezvoltata si echilibrata. Pornin de le cunoasterea sinelui, de la constiinta si terminand cu autocontrolul si cu autocenzurarea. Motivatia militarilor are o valoare deosebita, de aceea in toate testele de inteligenta militare aceasta latura a psihologiei umane este prezenta. Este important ca militarii sa fie motivati, mai ales automotivati. Este foarte important ca acestia sa se regaseasca in cauza si sa creada in aceasta. Testele de inteligenta analizeaza adesea si posibilitatea dezertarii sau insubordonarii.

Testele de inteligenta militare analizeaza si empatia, flexibilitatea, solutionarea problemelor, toleranta la stres, testarea realitatii. In aceste cazuri nu este vorba numai de lucrul cu numere si cu probleme, cu figuri geometrice sau cu aranjari in siruri de litere ori cifre. La testele de inteligenta militare se iau in calcul o multime de factori decisivi in alegerea unei astfel de cariere.

Persoanele care doresc sa urmeze o cariera militara trebuie sa stie sa se descurce in orice situatii, sa stie sa faca fata unor probleme legate de logica si de rationament, dar si sa comunice cu ceilalti aratand incredere in sine si in cauza sa. Un bun militar nu isi lasa emotiile la suprafata si nici nu se lasa complesit de acestea. Mai mult, un bun militar nu se lasa citit. Iar aceste aspecte tin de inteligenta militarului si nu de personalitatea sa.